U bent hier: » startpunt website » actueel


De buurtbus Harderwijk (lijn 513) verbindt, binnen het vervoersgebied van Syntus Gelderland, in een regelmatige uursdienst, Weideheem, Ziekenhuis St. Jansdal, Centrum, Bouw & Infrapark Fundeon, Van der Valk Hotel Harderwijk, Sonnevanck, Generaal Spoorkazerne en het Weitje in Ermelo met elkaar. De 8-persoons bus wordt bestuurd door vrijwillige chauffeurs die allen het belang inzien van het in stand houden van een stuk openbaar vervoer tussen de genoemde plaatsen.

Laatste nieuws

Wegwerkzaamheden Ermelo

In verband met uitgebreide wegwerkzaamheden aan de Harderwijkweg, Putterweg, rotonde ’t Weitje rotonde Leuvenumseweg met Varenlaan in Ermelo zijn de volgende wijzigingen van kracht.

Periode 6 september t/m 6 oktober 2021
De halte ’t Weitje aan de Leuvenumseweg vervalt. Vervangende halte wordt halte “Varenhof” aan de Varenlaan ter hoogte van de begraafplaats.
Vertrektijden blijven ongewijzigd.
Ook andere lijndiensten worden omgeleid en komen ook bij de halte Varenlaan. Daar kunt u dus eventueel overstappen op andere lijnen.

Periode 7 oktober t/m 15 oktober 2021 Omdat de rotonde Leuvenumseweg met Varenlaan/J.Catslaan in die periode volledig wordt afgesloten, rijdt de buurtbus niet verder dan de Generaal Spoorkazerne. Reizigers van en naar Ermelo ’t Weitje moeten omreizen via Harderwijk.

Kaartjes en betalen

U kunt dus zowel met een OV-chipkaart reizen als met een papieren kaartje dat u bij de chauffeur of in de voorverkoop kunt kopen.
Betalen kan uitsluitend door te pinnen.
In de voorverkoop zijn bustickets te koop bij Primera, Tweelingstad Harderwijk.
De buurtbus strippenkaarten zijn niet meer te koop bij buurtRRReis.
Heeft u nog een oude buurtbus strippenkaart. Deze kunt u nog gebruiken tot 1 januari 2022.

Wij wensen iedereen veel reisplezier in de vernieuwde buurtRRReis-bus en hopen op veel storingsvrije kilometers.


Het ontstaan

De website is gemaakt met de stadskleuren uit het wapen van Harderwijk. Deze kleuren waren al verwerkt in het logo van de Buurtbus Harderwijk. Met deze kleuren is gezocht naar een ontwerp waarin bruikbaarheid, leesbaarheid (specifiek op contrast) en gebruikersgemak de boventoon voeren.

Mocht u reacties willen geven naar het bestuur wat betreft de inhoud of naar de webmaster voor technische vragen en problemen kunt u gebruik maken van de desbetreffende contactformulieren.

Afb.: Gevonden en verloren voorwerpen rondom lijn 513.Halten lijn 513

NS Station Harderwijk
Weideheem
Ziekenhuis
St. Jansdal
Centrum
Wittenhagen
Bouw- en Infrapark
Van der Valk Hotel
Verpleeghuis Sonnevanck
Generaal Spoorkazerne
´t Weitje Ermelo

infopagina
(voor medewerkers)

Buurtbus

Harderwijk